Modetekenen/ ontwerpen

Mode tekenen/ ontwerpen.

Ben je creatief, en vindt je het leuk om mode te ontwerpen en te leren tekenen. Dan is deze opleiding een geweldige kans en aanzet om je in een jaar tijd te specialiseren in het mode tekenen en ontwerpen. Deze opleiding richt zich in zijn geheel op het ontwerpen en tekenen je leert tekenen in de juiste verhoudingen, hoe vallingen van de stof tot uitdrukking komen, de stof keuze zie je terug in je ontwerp, deze opleiding richt zich in zijn geleel op het ontwerpen en tekenen. Je gaat je ontworpen collectie niet uitvoeren.

Onze Modevakschool heeft kwaliteit en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Deze opleiding is voor iedereen geschikt die een passie heeft voor mode en zich daarin verder wil ontwikkelen.

Leerplan:
Tijdens deze veelzijdige opleiding maak je kennis met diverse aspecten van het mode ontwerpen. Moodboards maken, tekenen van modefiguren en allerlei ontwerp-oefeningen om je creativiteit te prikkelen.

We besteden veel aandacht aan het visualiseren en het schetsen van een idee dat in de praktijk uitgevoerd gaat worden. Ook de ontwikkeling van een eigen handschrift, smaak en stijl heeft prioriteit. We werken stapsgewijs met veel schetsen en diverse ontwerpoefeningen toe naar de eindopdracht; een kleine collectie, compleet met moodboard, kleur en materiaal idee. 
Daarbij wordt ook kritisch gekeken naar de doelgroep, de rode draad in de collectie en de uitvoerbaarheid ervan. Het eind van het schooljaar sluit je af met een unieke en persoonlijke portfolio.

Het modetekenen en modeontwerpen wordt gegeven door Ellen Breeuwer-Seuren. Ellen studeerde mode aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Zij is jaren werkzaam geweest als mode-ontwerpster en mode-illustrator. De laatste 12 jaar werkt zij als docente modetekenen met de meest uiteenlopende doelgroepen

Met deze opgedane kennis en je persoonlijke portfolio kun je een eigen collectie opzetten of werk zoeken in de modebranche.

Opleidingsduur/ studiebelasting:

De opleiding modetekenen/ ontwerpen duurt één schooljaar.
18 lesdagen. De lessen zijn één keer in de 14 dagen op donderdag van 9.00 uur tot 15.30 uur.
Het huiswerk is gemiddeld 5 uur per week. 


kijk hier voor de lestijden en vakantierooster


De opleiding gaat van start op donderdag 10 september 2020


Groepsgrootte:
Wij werken met maximaal 8 leerlingen per groep waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt en een persoonlijke begeleiding.

Afsluitend examen:
Na het afronden van de collecties, met goed gevolg, ontvang je een certificaat Modetekenen/ ontwerpen

Vervolg opleiding:
Je kunt je daarna ook verder specialiseren in het technische gedeelte van het modevak en een opleiding volgen tot Costumier/ Costumière, Coupeur/Coupeuse of de lingerie opleiding volgen.

Opleidingskosten: 
1 lesdag in de 14 dagen op de donderdag: € 1555,- (totaal 18 lesdagen) ( inclusief lezing en kostuumcollege)


Kijk hier voor de volledige opleiding tot Fashion designer/ modeontwerper

Materiaalkosten:
Voor het mode ontwerpen ca. € 300,- (zelf aan te schaffen volgens de materialenlijst)

schrijf je hier in
Aanmelden voor de juiste opleiding!

Laten we samen kijken wat bij jou past.