Opleiding Modeontwerper/ fashion designer

Heb jij een passie voor mode en ben je creatief?
Dan is deze opleiding een geweldige kans om te leren modetekenen/ontwerpen/ naaien.  Je leert de basis vaardigheden voor het ontwerpen én het realiseren van je ontwerpen. Ook gaan we diep in op de moulage technieken waar veel modeontwerpers tot hun inspratie en ontwerp komen.

Leerplan:

Tijdens deze veelzijdige opleiding leer je diverse aspecten van het mode ontwerpen. Moodboards maken, tekenen van modefiguren en allerlei ontwerp-oefeningen om je creativiteit te prikkelen. Je leert het vervaardigen van je ontwerp tot een kledingstuk d.m.v.  patroontekenen/ moulage

In dit afwisselende jaar ( 39 lesdagen) behandelen we o.a.

-Moodboards
-Modetekenen
-Modeontwerpen
-Presenteren
-Moulage technieken
-Patroontekenen
-Naai technieken (op de naaimachine en industrie machines)
-Textielwarenkennis
-Kostuumgeschiedenis

en veel meer!

We besteden veel aandacht aan het visualiseren en het schetsen van een idee dat in de praktijk uitgevoerd gaat worden. Ook de ontwikkeling van een eigen handschrift, smaak en stijl heeft prioriteit. We werken stapsgewijs met veel schetsen en diverse ontwerpoefeningen toe naar de eindopdracht. Daarbij wordt ook kritisch gekeken naar de doelgroep, de rode draad in de collectie en de uitvoerbaarheid ervan. Het eind van het schooljaar sluit je af met een unieke en persoonlijke portfolio.

Met deze opgedane kennis en je persoonlijke portfolio kun je bijvoorbeeld een eigen collectie opzetten en starten met een eigen mode-label of werk zoeken bij een bedrijf in de mode. Je kan ook met je persoonlijke portfolio een toelating doen in het vervolg mode onderwijs.

Onze Modevakschool heeft kwaliteit en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Deze opleiding is voor iedereen geschikt die een passie heeft voor mode en zich daarin verder wil ontwikkelen.

Wil je alleen leren ontwerpen en niet de creaties realiseren tot een kledingstuk dan kan dat ook : Modeteken en ontwerpen 

Opleidingsduur/ studiebelasting:
één schooljaar totaal 39 lesdagen.

36 lesdagen op de donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur
4 lesdagen op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Het huiswerk is gemiddeld 8 – 10  uur per week. 


Opleidingsniveau:
MBO-4


Groepsgrootte:
Wij werken met maximaal 8 leerlingen per groep waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt en een persoonlijke begeleiding.

Afsluiting:
Na het afronden van de collectie, met goed gevolg, ontvang je een schooldiploma en een certificaat van de Moulage cursus.

Opleidingskosten:  

kosten € 3180,- voor een schooljaar ( 39 lesdagen) (schooljaar 2024-2025)

De lessen zijn vrijgesteld van BTW omdat wij  CRKBO geregistreerd zijn. 
Wij zijn een erkende Particuliere Onderwijs Instelling met het NRTO-keurmerk 

Benodigde boeken:
Dameskleding en lingerie (uitg. Danckaerts) € 51,95


Materiaalkosten:
Voor het mode ontwerpen ca. € 200,- (zelf aan te schaffen volgens de materialenlijst). De materialen voor het uitvoeren van de ontwerpen van je eigen collectie dien je zelf aan te schaffen zoals o.a. stof en fournituren. Geschatte kosten € 350,- 

   

schrijf je hier in
Aanmelden voor de juiste opleiding!

Laten we samen kijken wat bij jou past.