Opleiding Textielwarenkennis

Kies de juiste stoffen voor je kledingstuk.

Als je werkt in de kleding industrie of zelf kleding vervaardigd is het belangrijk dat je de juiste stoffen kiest zodat je kledingstuk ook zo wordt als je in gedachten hebt. Het is vaak lastig om te kiezen uit de vele soorten die in de winkels liggen en online verkocht worden. Ben je werkzaam in een kleding winkel dan is het noodzakelijk dat je de klant goed kan informeren van welke stof een kledingsstuk is gemaakt en wat de kenmerken zijn van de stoffen.

Elke stof heeft andere eigenschappen waar je rekening mee moet houden in je ontwerp. Je leert in deze cursus alles over de verschillende stoffen zodat je in staat bent om de juiste stof te kiezen voor je kledingstuk en niet meer alleen kiest op het uiterlijk en kleur van de stof. Wanneer je duurzame kleding wilt vervaardigen is de kennis over de producten waarmee wordt gewerkt van essentieel belang.

Je leert d.m.v. het doen van proefjes, voelen, kijken, branden en ruiken de verschillende grondstoffen te herkennen. Je gaat o.a. ook de verschillende bindingen leren herkennen en de verftechnieken analyseren. Dit is voor iedereen weggelegd en heel leuk om te doen. Je gaat heel veel stofjes analyseren (meer dan 100!)

Certificaat van deelname of diploma Textielwarenkennis

Een certificaat van deelname ontvang je als de textielwarenkennis met goed gevolg hebt afgerond.

Het is ook mogelijk om na het volgen van de cursus een examen af te leggen bij het Landelijk Platform Modevakonderwijs (LPM) voor het Diploma Textielwarenkennis Niveau Kleermaker met een erkend Modint Branche certificaat.

Vooropleiding:
Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Iedereen die geïnteresseerd is kan aan deze cursus deelnemen.

Opleidingsduur – studiebelasting:
Opleiding is 6 avonden van 19.00 uur tot 21.45 uur. Studie belasting bij examen 3-4 uur in de week. Studie belasting zonder examen -geen-

Datums cursus: 
Donderdag avond: 9 jan, 6 febr, 6 mrt, 3 april, 15 mei en 5 juni 2025

Cursuskosten: € 263,00 (excl. werkboek en examenkosten)

Benodigde boeken:
Alledaags Textiel werkboek (uitg. Landelijk Platvorm Modevakonderwijs) € 141,25

Examendatum LPM: vrijdag 13 juni 2025 te Nunspeet
Examenkosten: examenkosten


Diploma waardering: met branche erkenning; een erkenning verstrekt door de
branchevereniging MODINT te Zeist

 

Minimaal 4 cursisten

schrijf je hier in