Lingerie opleiding

Leerplan:
Je leert stapsgewijs om zelfstandig de Lingerie patronen te tekenen van de lingerie modellen en het naaien van alle moderne lingerie zoals slips en bh’s in allerlei modellen, badkleding, body’s, torselet, bustiers, jarretels en veel meer.
Tijdens de Lingerie opleiding wordt gewerkt met rekbaar en niet rekbaar materiaal. Er wordt veel aandacht besteed aan de materialen en de pasvorm van lingerie bij verschillende maten zodat je ook voor klanten lingerie kunt maken. Voor het examen Lingerie wordt er gewerkt met standaard maten.

Tijdens deze vakopleiding is er ook ruimte om je eigen creativiteit te ontplooien en wij helpen je daarbij.


Opleidingsduur/ studiebelasting:

De Lingerie opleiding duurt gemiddeld 2 ½ jaar en omvat 37 lesweken, één dagdeel in de week.
Het huiswerk is gemiddeld 8 – 10  uur per week.
Deze modevakopleiding is ook te volgen in een meerdaagse opleiding. Vraag naar de mogelijkheden.

Digitaal lesmateriaal
In het schooljaar 2020-2021 starten wij met ondersteunend digitaal lesmateriaal. Je krijgt dan via een persoonlijke code toegang tot o.a. instructie video’s die je zowel tijdens de les als thuis kunt bekijken. Hierdoor heb je, op een door jou gekozen tijdstip thuis onze ondersteuning bij je naaiwerk en het maken van huiswerk.

Kijk hier voor de lestijden en vakantierooster

Groepsgrootte:
Wij werken met maximaal 8 leerlingen per groep waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt en een persoonlijke begeleiding.Vooropleiding:
Je moet voldoende naai-ervaring hebben om de Lingerie opleiding te kunnen volgen. Via de Naailessen Lingerie of na het behalen van het Costumier/ Costumière diploma kan je instromen in de Lingerie opleiding. Heb je al wel voldoende naai-ervaring dan is het mogelijk om gelijk te beginnen met de opleiding Lingerie. Tijdens een intake gesprek vragen wij kledingstukken die je hebt genaaid mee te nemen. Wij kunnen dan beoordelen of het niveau haalbaar is.

Lijkt het je leuk om voor het eerst Lingerie te leren naaien? Je kunt dan ook eerst de introductie cursus Lingerie volgen. Na deze introductie cursus Lingerie kan je kijken of je het leuk vindt. Ook voor beginners.

Afsluitend examen:
De opleiding wordt afgesloten met het examen Certificaat Lingerie die landelijk wordt afgenomen in Utrecht. Bij het behalen van dit examen ontvang je het Certificaat Lingerie.

Examen duur:  1 dag

Ook kun je kiezen om examen te doen voor het diploma Coupeuse Lingerie.
Examen duur:  1 dag

Examens zijn niet verplicht.

Vervolg opleiding:
Deze opleiding is geschikt als vooropleiding tot de opleiding lerares Lingerie

Opleidingskosten:
1 dagdeel per week: € 1099,- per schooljaar ( 2020- 2021)

Examenkosten € 125,50

Examens zijn niet verplicht.

Benodigde boeken:
Maatwerk Lingerie & Badkleding ( uitg. ondergoed®) € 64,30

Dameskleding en lingerie (uitg. Danckaerts) € 51,95 *
Eenvoudige textielwarenkennis ( uitg. Wolters- Noordhoff) € 20,95
Textielwarenkennis pakket € 40,-
Werkboek € 32,-
*Alleen bij Coupeuse Lingerie

Materiaalkosten:
De materialen voor de opleiding dien je zelf aan te schaffen zoals o.a. Lycra, kantjes en fournituren. Geschatte kosten ca. € 350,- 
Je kunt deze ook via de Modevakschool bestellen of in een stoffenwinkel/ markt kopen. Wij hebben kortingsbonnen van een aantal stoffenwinkels. 

schrijf je hier in
Aanmelden voor de juiste opleiding!

Laten we samen kijken wat bij jou past.