Zelf een paspop maken op je eigen maten

Maak je eigen paspop voor het afpassen van je kleding en het mouleren van patronen op je eigen maten. Het is ontzettend handig als je een paspop hebt op ware grootte die je evenbeeld is.

Tijdens deze tweedaagse cursus gaan we aan de slag om een paspop te maken op je eigen maten d.m.v. het mouleren van vochtig gemaakt papieren plakband om je lichaam. De pop wordt daarna goed beplakt aan de binnenkant zodat het goed stevig is. Daarna moet de pop drogen. De pop wordt bekleed en voorzien van een speldenkussen aan de bovenkant en een bodem met een stevige standaard.

  • Zelf meenemen: een zo glad mogelijk T-shirt met mouwtjes. De lengte moet ruim voorbij het breedste deel van de heup vallen. Het T-shirt wordt verwerkt in de pop dus blijft niet heel.
  • Draag een tailleslip of een string tot in de taille om een gladde heuplijn te verkrijgen, draag daarover een maillot of een panty.
  • Een goed zittende BH. ( heel belangrijk!)
  • Schoenen met de hak waar je het meeste op loopt.

Zorg dat je goed uitgerust bent en goed hebt gegeten voordat de cursus begint want je moet voor het mouleren één uur stil staan.

De cursus wordt één keer in het jaar gegeven.

Cursus datums:
Deze cursus wordt niet meer aangeboden op de modevakschool

Kosten: