Cursus Broderie d'Art

Op deze tweedaagse cursus leer je de haute couture borduurtechnieken. Deze cursus is voor iedereen die houdt van ambachtelijk handwerk maar ook met nieuwe technieken wil kennismaken.

Voor deze cursus gelden geen speciale toelatingseisen.
Broderie de Lunéville, broderie ‘d Art of haute couture borduurtechnieken is een samenwerken van materialen en technieken om telkens weer een ander beeld neer te zetten, waarin blingbling, versiering en stofbewerking een rol spelen. De laatste jaren neemt de belangstelling voor een ambacht als borduren weer toe, zowel door het modebeeld waarbij kralen en pailletten veelvuldig worden toegepast als door de mogelijkheden die kunstenaars voor deze techniek zien binnen hun eigen werk.

Tijdens deze cursus word je aan de hand van voorbeelden geïnformeerd over de typische uitgangspunten voor borduren voor de haute couture, het gebruik van materialen, de veelzijdigheid van technieken en de toepasbaarheid ervan binnen andere disciplines.

Je leert: inspannen van het raam, werken met de Lunévillenaald, verwerken van kralen en pailletten. De eerste dag worden de basistechnieken aangeleerd en een ontwerpje gemaakt waar daarna thuis en in de tweede les aan gewerkt kan worden.

Deze cursus duurt 2 dagen en in de tussenliggende tijd mag je gebruik maken van het raam om thuis uw technieken te oefenen.

Docent:
Ton Verswijveren

Cursusduur:
2 vrijdagen van 10.00 tot ca. 16.00 uur

Datum: 
vrijdag 18 oktober en vervolgdag vrijdag 8 november 2024

Kosten:
€ 265,- inclusief koffie/thee gebruik van alle gereedschappen (raam in bruikleen mee naar huis) en basismateriaal.

Omdat u met het raam thuis mag werken betaald u een borg van € 75,- Op de tweede dag krijgt u de borg weer terug.  

  • De masterclass gaat door bij minimaal 6 leerlingen.
schrijf je hier in