Moulage cursus

Wat is eigenlijk mouleren?
Moulage betekent letterlijk 'vormen' en wel het vormen van kleding om een lichaam of om een pop.
Mouleren is dus een middel om kleding te maken zonder gebruik te maken van patroontekenen. Het is een bijzondere vorm van kleding maken waar iedereen, ervaren of niet, veel profijt van heeft.
Deze technieken worden veel toegespast op de ateliers van Mode ontwerpers. Mode ontwerpers gebruiken deze technieken ook zelf om vorm te geven aan hun ideeën.

Door middel van het schikken of draperen van een lap stof om een lichaam of pop kan een kledingstuk gevormd worden. Als deze vorm daarna zorgvuldig afgetekend wordt en weer van de pop afgehaald wordt heb je een perfect patroon van dat kledingstuk. Je hoeft geen kennis te hebben van patroontekenen.
Mouleren is ook een erg goede manier om te ontwerpen want met een lap kun je soms verrassende effecten krijgen die je niet zo gemakkelijk bedenkt, maar al moulerend plotseling ontstaat.

Ook voor mensen die moeite hebben met patroontekenen is mouleren de ideale oplossing.
De ervaring heeft geleerd dat deze mensen geen problemen hebben met moulage en zij kunnen dan via deze weg aan hun patronen komen.

Cursus datums:
De cursus duurt 4 zaterdagen van 10.00 uur tot ca. 16.00 uur
Zaterdag : 19 oktober, 9,16,23 november 2024

Kosten:
 €540,- inclusief materialen en cursusboek, koffie en thee.

 

De cursus wordt gegeven door Ton Verswijveren. Ton Verswijveren heeft mode gestudeerd aan de ecole de couture Eduard van Rijn te Arnhem.

schrijf je hier in