Hoeden maken

Hoeden worden de laatste tijd steeds meer normaal in het straatbeeld. Het maken van hoeden is dan ook weer helemaal van deze tijd en ook ontzettend leuk om te maken!

Op deze tweedaagse cursus hoeden maken leer je de oude technieken zodat je na twee lessen van 6 uur zelf aan de slag kunt.

Je leert zowel genaaide hoeden maken als strohoeden en vilthoeden. Ook leer je hoe de hoeden afgewerkt worden. De strohoed en vilthoed worden gemaakt door de voorgevormde stro en viltvorm te stomen zodat de vezels kunnen schuiven en de vorm dus kan inkrimpen of uitrekken. Als je dan het materiaal over een houten mal trekt en weer laat drogen blijft die vorm er in zitten tot hij weer gestoomd wordt. De houten mal- hoedenbol of hoedenrand- bepalen dus de uiteindelijke vorm van de hoed.

In de lessen kan gebruikt worden gemaakt van verschillende mallen van bollen en randen, zodat er veel variaties als eindresultaat zullen komen. De lessen zijn bedoeld als eerste kennismaking met de materialen, met als resultaat eigengemaakte draagbare hoeden voor dames en heren.

  • dag 1 ochtend: je krijgt uitleg over het maken van o.a. verschillende baretten, koksmuts/pietenmuts, baret in coupe, 6 parten baret. Je gaat de baret in 6 parten ook naaien ( 2023 ).
  • dag 1 middag: ga je een strohoed maken met behulp van de mallen.
  • dag 2: je gaat de strohoed afmaken en je maakt een vilthoed.

Docent:
Ton Verswijveren

Cursusduur:
De cursus duurt 2 zaterdagen van 10.00 tot ca. 16.00 uur


Datums:
Zaterdag 4 maart 2023 en vervolg dag zaterdag 11 maart 2023

De cursus gaat van start bij minimaal 6 cursisten


Kosten:
€ 269,- inclusief alle materialen, koffie/thee

schrijf je hier in