Textielwarenkennis

op kleermakers niveau

 

Kies de juiste stoffen voor je kledingstuk.

Als je zelf kleding maakt is het belangrijk dat je de juiste stoffen kiest zodat je kledingstuk ook zo wordt als je in gedachten hebt. Het is vaak lastig om te kiezen uit de vele soorten die in de winkels liggen en online verkocht worden.

Elke stof heeft andere eigenschappen waar je rekening mee moet houden in je ontwerp. Je leert in deze cursus alles over de verschillende stoffen zodat je in staat bent om de juiste stof te kiezen voor je kledingstuk en niet meer alleen kiest op het uiterlijk en kleur van de stof. Wanneer je duurzame kleding wil maken is de kennis over de producten waarmee wordt gewerkt van essentieel belang.

Je leert d.m.v. het doen van proefjes, voelen, kijken, branden en ruiken de verschillende grondstoffen te herkennen. Je gaat o.a. ook de verschillende bindingen leren herkennen en de verftechnieken analyseren. Dit is voor iedereen weggelegd en heel leuk om te doen. Je gaat heel veel stofjes analyseren (meer dan 100!)

Certificaat van deelname of diploma Textielwarenkennis

Een certificaat van deelname ontvang je na het volgen van de cursus (minimaal 80% aanwezig).

Het is ook mogelijk om na het volgen van de cursus een examen af te leggen bij het Landelijk Platform Modevakonderwijs (LPM) voor het Diploma Textielwarenkennis Niveau Kleermaker met een erkend Modint Branchecertificaat.

Vooropleiding:
Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Iedereen die geïnteresseerd is kan aan deze cursus deelnemen.

Opleidingsduur – studiebelasting:
4 dagdelen van 3 uur . Studie belasting bij examen 3-4 uur in de week

Benodigde boeken:
Alledaags Textiel werkboek (uitg. Landelijk Platvorm Modevakonderwijs) € 123,40

Datums cursus: volgen

Cursuskosten: volgen

Examendatums LPM: 13 mei 2023 ( opgeven voor 15 maart 2023)
Examenkosten (LPM):
  examenkosten

 

schrijf je hier in