Lerares Lingerie

Leerplan:

Deze opleiding tot Lerares Lingerie omvat voornamelijk het voortzetten en uitdiepen van de lesstof voor coupeuse lingerie uitgebreid met het tekenen en maken van beha’s. Tijdens de Lerares Lingerie opleiding wordt gewerkt met rekbaar en niet rekbare materialen. Er wordt veel aandacht besteed aan de materialen en de pasvorm van lingerie bij verschillende maten zodat je ook voor klanten lingerie kunt maken. Voor het examen Lerares Lingerie wordt er gewerkt met standaard maten.

Tijdens deze vakopleiding is er ook ruimte om je eigen creativiteit te ontplooien en wij helpen je daarbij.

De diploma’s bieden verschillende mogelijkheden. Een paar voorbeelden: medewerkster in een lingeriezaak en helpen bij het passen en het passend maken van de lingerie. Atelierwerkzaamheden specifiek voor lingerie/ badkleding e.d., bijvoorbeeld het maken van de eerste modellen. Het starten van een eigen atelier en les geven.


Opleidingsduur/ studiebelasting:

De Lingerie opleiding duurt gemiddeld 2 jaar en omvat 37 lesweken, één dagdeel in de week.

Het huiswerk is gemiddeld 8 – 10  uur per week.
Deze modevakopleiding is ook te volgen in een meerdaagse opleiding. Vraag naar de mogelijkheden.

Digitaal lesmateriaal

In het schooljaar 2022-2023 starten wij met ondersteunend digitaal lesmateriaal. Je krijgt dan via een persoonlijke code toegang tot o.a. instructie video’s die je zowel tijdens de les als thuis kunt bekijken. Hierdoor heb je, op een door jou gekozen tijdstip thuis onze ondersteuning bij je naaiwerk en het maken van huiswerk.

Kijk hier voor de lestijden en vakantierooster

Groepsgrootte:
Wij werken met maximaal 8 leerlingen per groep waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt en een persoonlijke begeleiding.


Vooropleiding:
Coupeuse Lingerie of 
Certificaat Lingerie ( Vrijstelling BH en rekkende Lingerie)

Afsluitend examen:
De opleiding wordt afgesloten met het examen Lerares Lingerie die landelijk wordt afgenomen in Utrecht. Bij het behalen van dit examen ontvang je het Diploma Lerares Lingerie.

Examen duur:  2 dagen
Examens zijn niet verplicht.

Opleidingskosten:
1 dagdeel per week: € 1185,- per schooljaar ( 2023- 2024)

Examenkosten:        Examenkosten

Examens zijn niet verplicht.

Benodigde boeken:
Dameskleding en lingerie (uitg. Danckaerts) € 51,95 *

Eenvoudige textielwarenkennis ( uitg. Wolters- Noordhoff) € 20,95
Werkboek € 32,-

Materiaalkosten:
De materialen voor de opleiding dien je zelf aan te schaffen zoals o.a. Lycra, kantjes en fournituren. Geschatte kosten ca. € 350,- 

Je kunt deze ook via de Modevakschool bestellen of in een stoffenwinkel/ markt kopen. Wij hebben kortingsbonnen van een aantal stoffenwinkels. 

schrijf je hier in
Aanmelden voor de juiste opleiding!

Laten we samen kijken wat bij jou past.