Coupeuse Lingerie

Leerplan:

Je leert stapsgewijs om zelfstandig Lingerie patronen te tekenen van de lingerie modellen en het naaien van moderne lingerie zoals slips en badkleding, body’s, bustiers, jarretels, badjassen, pyjama’s, nachtkleding en veel meer. De BH patronenen worden in deze opleiding niet behandeld.
Je krijgt textielwarenkennis zodat je de stoffen leert herkennen.


Tijdens de Lingerie opleiding wordt gewerkt met rekbaar en niet rekbare materialen. Er wordt veel aandacht besteed aan de materialen en de pasvorm van lingerie bij verschillende maten zodat je ook voor klanten lingerie kunt maken. Voor het examen Coupeuse Lingerie wordt er gewerkt met standaard maten.

Tijdens deze vakopleiding is er ook ruimte om je eigen creativiteit te ontplooien en wij helpen je daarbij.

De diploma’s bieden verschillende mogelijkheden. Een paar voorbeelden: medewerkster in een lingeriezaak en helpen bij het passen en het passend maken van de lingerie. Atelierwerkzaamheden specifiek voor lingerie/ badkleding e.d., bijvoorbeeld het maken van de eerste modellen. Het starten van een eigen atelier.


Opleidingsduur/ studiebelasting:

De Coupeuse Lingerie opleiding duurt gemiddeld 2 jaar en omvat 37 lesweken, één dagdeel in de week.
Het huiswerk is gemiddeld 8 – 10  uur per week.
Deze modevakopleiding is ook te volgen in een meerdaagse opleiding. Vraag naar de mogelijkheden.

Digitaal lesmateriaal
In het schooljaar 2022-2023 starten wij met ondersteunend digitaal lesmateriaal. Je krijgt dan via een persoonlijke code toegang tot o.a. instructie video’s die je zowel tijdens de les als thuis kunt bekijken. Hierdoor heb je, op een door jou gekozen tijdstip thuis onze ondersteuning bij je naaiwerk en het maken van huiswerk.

Kijk hier voor de lestijden en vakantierooster

Groepsgrootte:
Wij werken met maximaal 8 leerlingen per groep waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt en een persoonlijke begeleiding.


Vooropleiding:
Je moet voldoende naai-ervaring hebben om de Coupeuse Lingerie opleiding te kunnen volgen. Via de Naailessen Lingerie of na het behalen van het Costumier/ Costumière diploma of Lingerie Certificaat (rekkende lingerie) kan je instromen in de Coupeuse Lingerie opleiding. Heb je al wel voldoende naai-ervaring dan is het mogelijk om gelijk te beginnen met de opleiding. Tijdens een intake gesprek vragen wij kledingstukken die je hebt genaaid mee te nemen. Wij kunnen dan beoordelen of het niveau haalbaar is.

Lijkt het je leuk om voor het eerst Lingerie te leren naaien? Je kunt dan ook eerst de introductie cursus Lingerie volgen. Na deze introductie cursus Lingerie kan je kijken of je het leuk vindt. Ook voor beginners.

Afsluitend examen:
De opleiding wordt afgesloten met het examen Coupeuse Lingerie die landelijk wordt afgenomen in Utrecht. Bij het behalen van dit examen ontvang je het Diploma Coupeuse Lingerie.
Examen duur:  1 dag
Examens zijn niet verplicht.

Vervolg opleiding:
Deze opleiding is geschikt als vooropleiding tot de opleiding lerares
Coupeuse Lingerie

Opleidingskosten:

1 dagdeel per week: € 1185,- per schooljaar ( 2023- 2024)
Examenkosten:        Examenkosten

Examens zijn niet verplicht.

Benodigde boeken:
Dameskleding en lingerie (uitg. Danckaerts) € 51,95 *
Eenvoudige textielwarenkennis ( uitg. Wolters- Noordhoff) € 20,95
Textielwarenkennis pakket € 40,-
Werkboek € 32,-

Materiaalkosten:
De materialen voor de opleiding dien je zelf aan te schaffen zoals o.a. Lycra, kantjes en fournituren. Geschatte kosten ca. € 350,- 
Je kunt deze ook via de Modevakschool bestellen of in een stoffenwinkel/ markt kopen. Wij hebben kortingsbonnen van een aantal stoffenwinkels. 

schrijf je hier in
Aanmelden voor de juiste opleiding!

Laten we samen kijken wat bij jou past.