Lingerie voor beginners/ gevorderden

Lijkt het je leuk om zelf je lingerie/ badkleding te leren maken dan hebben we hebben keuze uit twee verschillende niveaus. Deze cursussen zijn veelzijdig en je kan er volop je creativiteit in kwijt! Je mag zelf kiezen welk model wat je wilt gaan maken b.v. verschillende modellen slips, boxer, string, hipster, etc. verschillende modellen hemdjes/ topjes, bikini en badpak modellen, T-shirt, fitness kleding, korset, torselet, bh’s, nachtkleding, badjassen e.d.

Naailessen lingerie zonder patroontekenen (beginners en gevorderden)
Kies je er voor om niet te gaan patroontekenen dan ga je aan de slag met bestaande patronen  die je op je eigen maten gaat aanpassen. Er zijn diverse patronen beschikbaar op de les die je kan aanpassen naar jouw persoonlijke wensen. Wij helpen je daarbij.

Er wordt veel aandacht besteed aan het afpassen van het model, de naai volgorde en naaitechnieken voor rekbare stoffen, verschillende kanten, elastiek etc. Ben je gevorderd dan kan je ook leren bh’s te naaien.

Je hoeft geen naai ervaring te hebben om aan deze cursus deel te nemen. Je kan werken op je eigen niveau. Er wordt begonnen met een eenvoudig model en alles wordt je stapsgewijs uitgelegd.

Naailessen lingerie met patroontekenen (gevorderden)
Wil je een stap verder dan kan je kiezen voor het zelf tekenen van de lingerie patronen. Je gaat eerst een proef model op je eigen maten maken om te controleren of de maten juist zijn. Met een juist matenlijstje ga je aan de slag. Je mag zelf de lingerie modellen kiezen in overleg over de moeilijkheidsgraad van het model. Het kan ook bijvoorbeeld een badpak/ bikini of bh zijn. Je mag zelf het model kiezen. Om te leren tekenen is wel ruime naai-ervaring nodig in de bovenkleding.

Deze lessen zijn ook als voorbereiding om door te stromen naar de opleiding Lingerie.

Als EXTRA krijg je toegang tot ondersteunend digitaal lesmateriaal. Je krijgt dan via een persoonlijke code toegang tot o.a. instructie video’s die je zowel tijdens de les als thuis kunt bekijken. Hierdoor heb je, op een door jou gekozen tijdstip ook thuis onze ondersteuning bij je naaiwerk.

Voor iedere leerling is een BERNINA naaimachine beschikbaar op de les.

Cursusduur:
De lessen zijn één maal per week m.u.v. de schoolvakanties. Tussentijds instromen is mogelijk.
De lesduur is 2 uur en 45 minuten.

Cursuskosten:
€ 1080,- per schooljaar, 37 lessen (schooljaar 2024-2025)

Benodigde boeken:
Maatkleding Lingerie & Badkleding (uitg. ondergoed®). € 85,75 ( verkrijgbaar op de les als je gaat patroontekenen)

De materialen en fournituren voor de modellen die je gaat maken moet je zelf aanschaffen en zijn ook o.a. lycra’s, kantjes en lingerie fournituren te verkrijgen op de Modevakschool of kijk op de Webshop in Lingerie materialen: www.lingeriestoffen.nl

Open dag 8 juni 2024

Lestijden en vakantierooster

schrijf je hier in