Naailessen beginner/gevorderd

Naailessen voor beginners en gevorderden

Heb je al veel naai-ervaring of ben je een beginner dan zijn deze naailessen leuk en interessant om te volgen.

Je gaat stapsgewijs je eigen kleding maken. Je bepaalt zelf de kleur, model en vorm van het kledingstuk. Wij helpen en adviseren je bij het uitzoeken van het patroon en de juiste stofkeuze. Je maakt kleding die je perfect past want je gaat het patroon leren aanpassen op jouw eigen maten.

Je kan bijvoorbeeld een broek leren naaien of een jurkje of een jas leren naaien. Er zijn heel veel mogelijkheden. Deze naaicursus is ook voor kinderkleding en herenkleding.

Wij bieden hulp bij alle voorkomende stappen van het maken van kleding zoals het overnemen van de patronen, stoflegging, de juiste naaitechnieken en het omgaan met de naaimachine.
Voor de meer gevorderde cursist kan bijvoorbeeld de aandacht meer gericht worden op het juiste binnenwerk van een colbert of op moeilijke naaitechnieken zoals een gepaspoilleerde zak, splitten en kragen. Er wordt ook geholpen bij kleine aanpassingen van het kleding model, bijvoorbeeld een andere mouw, kraag enz.

De patronen voor de kleding zijn op de Modevakschool aanwezig en mag je gebruik van maken.
(o.a. Knipmode, Knippie, Burda Style, Burda Easy, Prêt à porter e.a.)

Als EXTRA krijg je toegang tot ondersteunend digitaal lesmateriaal. Je krijgt dan via een persoonlijke code toegang tot o.a. instructie video’s die je zowel tijdens de les als thuis kunt bekijken. Hierdoor heb je, op een door jou gekozen tijdstip ook thuis onze ondersteuning bij je naaiwerk.

De stoffen en fournituren voor de kledingstukken die je gaat maken dien je zelf aan te schaffen. Je kunt deze ook via de Modevakschool bestellen of in een stoffenwinkel/ markt kopen. Wij hebben kortingsbonnen van een aantal stoffenwinkels. 

Deze lessen zijn ook als voorbereiding om door te stromen naar de opleiding of naar de naailessen met patroontekenen op eigen maten.
Voor ieder leerling is een BERNINA naaimachine beschikbaar op de les.

Cursusduur:
De lessen zijn eenmaal per week zowel overdag als ’s avonds m.u.v. de schoolvakanties.

Lesduur is 2 uur en 45 minuten

Als er plaats is op de les is tussentijds instromen in de les mogelijk

Cursuskosten:
€ 798,00 per schooljaar, 37 lessen en toegang tot digitaal lesmateriaal ( schooljaar 2024- 2025)

Lestijden en vakantierooster

Open dag 20 mei 2023

schrijf je hier in