Lingerie voor beginners/ gevorderden

Lijkt het je leuk om zelf je lingerie/ badkleding te leren maken, de cursus is veelzijdig en je kan er volop je creativiteit in kwijt!

De cursus is bedoeld voor beginners maar ook als je al veel naai ervaring hebt. In deze cursus ga je onder begeleiding op je eigen tempo Lingerie patronen tekenen of overnemen van een bestaand patroon en vervolgens het model naaien.

Je maakt eerst een proef model op je eigen maten om te controleren of de maten juist zijn. Met een juist matenlijstje ga je aan de slag. Je mag zelf de lingerie modellen kiezen in overleg over de moeilijkheidsgraad van het model. Het kan ook bijvoorbeeld een badpak/ bikini of BH zijn. Je mag zelf kiezen.

Er wordt veel aandacht besteed aan het afpassen van het model, de naai volgorde en naaitechnieken voor rekbare stoffen, verschillende kanten, elastiek etc.

Je gaat naar eigen keuze leren patroontekenen of werken met een bestaand lingeriepatroon van het model wat je wilt gaan maken van bijvoorbeeld verschillende modellen slips zoals een boxer, string, hipster, etc. verschillende modellen hemdjes/ topjes, bikini en badpak modellen, T-shirt, fitness kleding, korset, torselet e.a.

Ben je gevorderd dan kan je ook de verschillende bh vormen leren tekenen. Je hoeft geen naai ervaring en of patroonteken ervaring te hebben om aan deze cursus deel te nemen. Je kan werken op je eigen niveau. Er wordt begonnen met een eenvoudig model en alles wordt je stapsgewijs uitgelegd.

In het schooljaar 2020-2021 starten we met ondersteunend digitaal lesmateriaal. Je krijgt dan via een persoonlijke code toegang tot o.a. instructie video’s die je zowel tijdens de les als thuis kunt bekijken. Hierdoor heb je, op een door jou gekozen tijdstip thuis onze ondersteuning bij je naaiwerk.

Deze lessen zijn ook als voorbereiding om door te stromen naar de opleiding Lingerie.

Voor iedere leerling is een BERNINA naaimachine beschikbaar op de les.

Cursusduur:
De lessen zijn één maal per week zowel overdag als 's avonds m.u.v. de schoolvakanties. Tussentijds instromen is mogelijk.
De lesduur is 2 uur en 45 minuten.

Cursuskosten:
€ 999,- per schooljaar, 37 lessen en toegang tot digitaal lesmateriaal ( schooljaar 2020- 2021)

Benodigde boeken:
Maatkleding Lingerie & Badkleding (uitg. ondergoed®). € 64,25 ( als je gaat patroontekenen)

  • De lesruimtes zijn zo ingedeeld dat de minimale 1,5 meter gewaarborgd is.

De materialen en fournituren voor de modellen die je gaat maken moet je zelf aanschaffen en zijn ook o.a. lycra’s, kantjes en lingerie fournituren te verkrijgen op de Modevakschool of kijk op de Webshop in Lingerie materialen: www.lingeriestoffen.nl

Lestijden en vakantierooster

schrijf je hier in