Dagdeel opleiding Modeontwerper/ fashion designer

Ben je creatief, dol op mode en heb je de ambitie om als modeontwerper aan de slag te gaan? 
Dan is deze opleiding een geweldige kans en aanzet om je in een jaar tijd te specialiseren in het mode ontwerpen. In deze opleiding werk je doelgericht aan een mogelijke toekomst in de modewereld. Onze modevakschool heeft kwaliteit en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Deze opleiding is voor iedereen geschikt die een passie heeft voor mode en zich daarin verder wil ontwikkelen.

Leerplan:
Tijdens deze veelzijdige opleiding maak je kennis met diverse aspecten van het mode ontwerpen. Moodboards maken, tekenen van modefiguren en allerlei ontwerp-oefeningen om je creativiteit te prikkelen. Je leert mouleren. We besteden veel aandacht aan het visualiseren en het schetsen van een idee dat in de praktijk uitgevoerd gaat worden. Ook de ontwikkeling van een eigen handschrift, smaak en stijl heeft prioriteit.

We werken stapsgewijs met veel schetsen en diverse ontwerpoefeningen toe naar de eindopdracht; een kleine collectie, compleet met moodboard, kleur en materiaal idee. Daarbij wordt ook kritisch gekeken naar de doelgroep, de rode draad in de collectie en de uitvoerbaarheid ervan. Het eind van het schooljaar sluit je af met een unieke en persoonlijke portfolio.
Met deze opgedane kennis en je persoonlijke portfolio kun je een eigen collectie opzetten en starten met een eigen mode-label of een baan zoeken als ontwerper in de mode branche.

Opleidingsduur/ studiebelasting:
De opleidingsduur is één jaar (40 lessen). Het huiswerk is gemiddeld 8–10 uur per week.

1 dagdeel per week modeontwerpen en 4 zaterdagen Moulage.

Kijk hier voor het lestijden en vakantierooster

Groepsgrootte:
Wij werken met maximaal 8 leerlingen per groep waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt en een persoonlijke begeleiding.

Vooropleiding/ toelating:
Je moet voldoende naai-ervaring hebben om de opleiding tot Modeontwerper te kunnen volgen in een dagdeel opleiding. Heb je nog geen naai-ervaring dan is de opleiding tot modeontwerper in meerdere dagen aan te bevelen. Voor de toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek plaats.

Afsluitend examen:
Na het afronden van de collectie, met goed gevolg, ontvang je een schooldiploma Modeontwerper en een Certificaat van de Moulage cursus.

Vervolg opleiding:
Je kunt je daarna ook verder specialiseren in het technische gedeelte van het modevak en een opleiding volgen tot Costumier/ Costumière, Coupeur/Coupeuse of de lingerie opleiding volgen. Het is ook mogelijk om de ontwerp opleiding gecombineerd te volgen met de dagdeel opleiding tot Costumière, vraag naar de mogelijkheden.

Opleidingskosten:
1 dagdeel dag per week modeontwerpen: €1.500,-
Moulage (4 zaterdagen) € 450,-

Materiaalkosten:
Voor het mode ontwerpen ca. € 300,- (zelf aan te schaffen volgens de materialenlijst). De materialen voor het uitvoeren van de ontwerpen van je eigen collectie dien je zelf aan te schaffen zoals o.a. stof en fournituren. Geschatte kosten €350,- 
Je kunt deze ook via de Modevakschool bestellen of in een stoffenwinkel/ markt kopen. Wij hebben kortingsbonnen van een aantal stoffenwinkels. 

De opleiding start in september 2019

schrijf je hier in
Aanmelden voor de juiste opleiding!

Laten we samen kijken wat bij jou past.