Cursussen

Hieronder vindt u de verschillende mode cursussen die wij aanbieden:

Algemene cursussen

Lingerie cursussen

Specialisatie cursussen

Couture

Modetekenen

*Binnenkort te volgen, informatie volgt.

Lestijden & vakantierooster

Masterclass Broderie d’Art

broderie1

Door Ton Verswijveren

Deze tweedaagse masterclass is voor iedereen die:

• houdt van ambachtelijk handwerk
• met een nieuwe techniek wilt kennismaken
• wilt onderzoeken of haute couture borduurtechnieken wat voor je is.

Voor deze masterclass gelden geen speciale toelatingseisen.

Broderie de Lunéville, broderie ‘d Art of haute couture borduurtechnieken is een samenwerken van materialen en technieken om telkens weer een ander beeld neer te zetten, waarin blingbling, versiering en stofbewerking een rol spelen.

De laatste jaren neemt de belangstelling voor een ambacht als borduren weer toe, zowel door het modebeeld waarbij kralen en pailletten veelvuldig worden toegepast als door de mogelijkheden die kunstenaars voor deze techniek zien binnen hun eigen werk.

Tijdens deze masterclass word je aan de hand van voorbeelden geïnformeerd over de typische uitgangspunten voor borduren voor de haute couture, het gebruik van materialen, de veelzijdigheid van technieken en de toepasbaarheid ervan binnen andere disciplines.

Je leert: inspannen van het raam, werken met de Lunévillenaald, verwerken van kralen en pailletten. De eerste dag worden de basistechnieken aangeleerd en een ontwerpje gemaakt waar daarna thuis en in de tweede les aan gewerkt kan worden.

Deze masterclass duurt 2 dagen en in de tussenliggende tijd mag u gebruik maken van het raam om thuis uw technieken te oefenen.

Datum: zaterdag 24 maart 2018 en vervolg dag 14 april 2018 van 10.00 uur tot ca. 16.00 uur.

Kosten: € 239,--  inclusief koffie, thee, lunch, gebruik van alle gereedschappen (raam in bruikleen mee naar huis) en basismateriaal.

Omdat u met het raam thuis mag werken betaald u een borg van € 75,00. Op de tweede dag krijgt u de borg weer terug. U kunt ook het raam, de naald en materialen kopen.

  De masterclass gaat door bij minimaal 6 leerlingen.

broderie2

Lingeriestoffen.nl Dè webshop voor alle benodigdheden voor het maken van lingerie en badkleding!

Gaat u trouwen en wilt u een eigen bruidsjapon laten ontwerpen of een patroon laten tekenen? Alles is mogelijk! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan op Nancy van Vliet bruidscouture.nl